Gå pent i bånd og passerings kurs

Dette er et kurs basert på at hunden skal videreutvikle ferdighetene ved å kunne gå pent i bånd og passere andre hunder, med de øvelsene som er lagt i bunn for hundetreningen og hvordan bruke dette i hverdagen.

For deg som synes det er vanskelig å passere andre hunder på tur og har en hund som reagerer på syklister, joggere eller andre ting på tur.

Kontinuitet i treningen er å anbefale slik at treningen setter seg i hund og eiers langtidsminne. Rutiner, repetisjoner og ny innlæring i ung alder gjør hunden mer treningsvant og mer mottakelig for ny læring også senere i livet. Vi anbefaler dette kurset til elever som tidligere har deltatt på hundekurs og kan de grunnleggende øvelsene.

På dette kurset melder vi på maks 6 elever. Da har vi iberegnet noe frafall grunnet uforutsett sykdom hos hund eller eier. Dette for å ha en funksjonell og aktiv gruppe til enhver tid.

Hvert kurs har en fast instruktør. Alle våre instruktører har mellom 10- 30 års erfaring med instruksjon og/eller hundetrening og dressur til ulike formål.

Bronsemerkekurs

Dette er kurset for deg som ønsker å starte med teknisk lydighetstrening etter gjennomført familiehundkurs og/eller miljøkurs. Motivasjon, samarbeid og målrettet trening er nøkkelord for kurset.  Se kursdatoer og sted nederst på siden.

Privattimer

Hund i Sentrum tilbyr privattimer der vi kommer hjem til dere for råd og veiledning gjennom utfordringer hjemme i hverdagen. Dette kan være i forbindelse med problemhund, eller øvelser dere selv ønsker hjelp med. Etter endt time vil du få en oppsummering på e-post fra instruktøren om hva som er gjennomgått. Du vil også få informasjon om hva dere bør trene på videre. Pris og kontaktinformasjon finner du nederst på denne siden.

Agilitykurs

Agilitykurs er for deg som ønsker å tilegne deg mer teoretisk og praktisk kunnskap om agilitysporten. Agility er en spennende og fartsfylt hundesport samtidig som det stilles krav til presisjon og teknisk utførelse. Dette er et fartsfylt hinderløp for hunder, der hundefører bidrar aktivt med styringskommandoer som hunden må utføre for å lykkes. Agility er teamarbeid på sitt beste. Vi anbefaler ett Videregående kurs 1 og 2  i forkant. Se kursdatoer nederst på siden.

Konkurranse kurs

Dette er kurset for deg som har tatt bronsemerket og vil prøve deg innen konkurranse lydighet. Alle instruktører på dette kurset konkurrerer aktivt selv. Vi ønsker også å skape et positivt miljø i konkurransegruppen, slik at de som vil, kan reise sammen med oss på stevner. Se kursdatoer nederst på siden.

Inspirasjonskurs

Dette er kurset for deg som har lyst til å starte med noe helt nytt og spennende, og samtidig finne tilbake til den store gleden ved å trene hund. Kurset er morsomt, kreativt, spennende, utfordrende og krevende for både hund og eier. Passer svært godt for familie- og byhunden, samt konkurransehunden. Se kursdatoer nederst på siden.

Tilbakemelding fra elever om dette kurset:

Etter to runder med dressurkurs ønsket jeg å teste ut forskjellige hundesporter for å finne ut hva vi to som team synes er morsomt. Jeg meldte meg derfor på Inspirasjonskurs i regi av Hund i Sentrum. Kurset har virkelig stått til forventningene! Vi har lært mye nytt, ledd godt av oss selv og fått testet nye aktiviteter i et uformelt miljø med en faglig dyktig instruktør. Nå vet jeg hva de forskjellige grenene handler om og jeg er helt sikker på hva jeg ønsker å forfølge videre. Dette har vært en god investering for at vi begge skal ha det morsomt sammen i fremtiden.

Rally lydighetskurs nivå 1 og 2

Dette er kurset for deg som søker etter spennende utfordringer og helt nye øvelser innen lydighetstreningen.
Hund og fører skal ha det utelukkende gøy sammen. Se kursdatoer nederst på siden.

 

Full kontroll kurs 1 og 2

Dette er kurset for deg som ønsker en siste finpuss på kontrollen ved passeringer, innkalling og løs hund. Kurset passer for alle som har en relevant kursbakrunn. Nivå 1 må være fullført før man kan gå nivå 2. Se kursdatoer nederst på siden.