Hundisentrum

Miljø- og toleransekurs Nivå 2

Dette er kurset for deg som har gjennomført Miljø- og toleransekurs Nivå 1. Vi viderefører lærdommen og ferdighetene fra forrige kurs og «spikrer» øvelsene enda bedre gjennom nye og flere utfordrende forstyrrelser. Dette kurset er første skritt på veien mot en «ordentlig lydig og samarbeidsvillig hund». Kurset er morsomt, kreativt, spennende, utfordrende og krevende for både hund og eier. Målsetningen for kurset er å øke hundens toleranseterskel for utfordrende forstyrrelser. Passer svært godt for familie- og byhunden, samt konkurransehunden. Se kursdatoer nederst på siden.

Teori og praksis

Kontroll og grensesetting:
Det legges spesiell vekt på kontroll, grensesetting og samarbeid. Variasjoner i miljø og tilføring av naturlige og tilpassede forstyrrelser skal hjelpe deg til å kunne håndtere din hund riktig med de utfordringene som en vanlig hverdag kan by på for hund og eier. Kurset passer meget godt for familiehunden og for konkurransehunden som trenger høy toleranseterskel for miljøforandringer og ulike grader av forstyrrelser.

Alle ekvipasjer følges opp individuelt slik at hver ekvipasje får trening tilpasset til riktig formål. Hovedsakelig konsentrerer vi oss om å øke både hund og førers toleranse overfor miljøforstyrrelser.

Miljøtrening:
Hundene skal trenes i mange ulike miljøer. Dette medfører at kursgruppen ikke har fast tilholdssted på vår kursplass, men kan være i bevegelse i både nærmiljø og andre områder for å kunne trene hundene i hverdagslige situasjoner.
Kurset handler først og fremst om å bygge opp tillit mellom hund og fører i krevende omgivelser. For maksimal læring skal hunden være trygg på sin fører, trygg i omgivelsene og forstå hundeførerens veiledning i treningen, noe som krever at hundefører selv har en rolig, bestemt, rettferdig og konsekvent oppførsel.

Krav til deltakelse

– Hunden må ha en forståelse for følgende øvelser: Dekk og bli, på plass, sitt og bli, samt kontakt i en kursgruppe med andre hunder til stede.
– Føreren må ha lært seg balansen mellom belønning og korrigering.
– Hunden må adlyde kommandoen NEI.
– Hunden må være trent tidligere med en belønningsform som fungerer godt.
– Hunden må ha en av- og en på- knapp som betyr at fører er istand til å kontrollere hunden under lek(og avslutte leken), samt kunne roe hunden ned (feks. legge den) i nærheten av andre hunder.
– Hunden må tidligere ha vært trent uten bånd med andre hunder i nærheten(helst i en kursgruppe).

Hunder som ikke oppfyller kravene ovenfor anbefales å delta på et videregående kurs i forkant. Elever som nylig har deltatt på Miljø- og toleransekurs Nivå 1 hos oss kan starte direkte på dette kursnivået.

Kursmetode

Noen eksempler på øvelser fra begge nivåer:
– Ulike hoppe- øvelser(her brukes hindre, ulike gjenstander og fremmede hunder)
– Ulike slalom- øvelser
– Ligg og bli(med skjult fører, ulike underlag, ulike høyder, i trapper etc.)
– Sitt og bli(med skjult fører, ulike underlag, ulike høyder, i trapper etc.)
– Stå og bli stående
– Bli- øvelser under innkalling av annen hund
– Bli- øvelser med høy toleranse for førers bevegelser
– Passeringstrening med kreative utførelser
– Fri ved fot
– Innkalling av frittløpende hund m. krevende forstyrrelser
– Ulike avstandskommanderinger
– Underlagstrening ved bruk av baljer, akebrett etc.
– Selvstendighetstrening ved bruk av tunnel, hoppehinder og avstandskommandering
– Bytte av hund

Øvelsene blir gradvis tilført nye forstyrrelser og miljøforandringer hvor det stilles stadig høyere krav til både hund og fører i treningssituasjonen.
Hvilke øvelser og forstyrrelser som blir ilagt gruppen er avhengig av ferdighetsnivå og gruppedynamikk. Kursene er aldri like og innholdet blir indivuelt tilpasset for de enkelte gruppene.

Noen eksempler på forstyrrelser:
Trafikk, sykler, paraplyer, leketog, trehjulssykkel, ballonger, lyse og mørke lyder, forkledde mennesker, barnevogner, baller, andre hunder, musikk, stemmer, pipeleker…..og mye, mye mer!

Med dette kurset danner du og hunden et meget solid grunnlag for all fremtidig trening. Hunden lærer seg å jobbe tett med sin fører til tross for miljøforandringer og andre krevende forstyrrelser

Kurssted

Oslo

Oppstart Mandag 19.August
1 kveld i uken à 1,5 timer.
Mandager kl. 19:15-20:45
Totalt varer kurset i 6 uker.

Pris: 2 770,- *
*Alle våre elever får rabatter for hvert kurs de går.
Kurs nr. 2 og 3 får de 10% avslag og etter kurs nr. 3 får du 15% avslag.

VELKOMMEN!

MELD PÅ KURS

close

  MELD INTERESSE

  close

   Vilkår

   Telefon:  92 08 73 12
   Hvis vi ikke kan ta tlf, legg igjen en kort beskjed så ringer vi deg opp igjen så fort vi får mulighet. Kan også sende en sms og vi vil besvare deg så fort som mulig.

   Epostpost@hundisentrum.no
   Vi besvarer alle henvendelser og påmeldinger innen kort tid.

   Bindende påmelding:
   En påmelding er økonomisk bindende og gjensidig forpliktelse for begge parter. Kursavgiften må være betalt innen første kurskveld.

   Avmeldingsfristen er 7 dager før kursoppstarten.
   Dersom hund eller eier skulle bli rammet av sykdom før kursoppstarten, kan lege eller veterinær attest fremvises og beløpet tilbakebetales.

   Rabattordninger:
   Du opparbeider deg rabatt ved å delta på kontinuerlige dressurkurs.
   Alle elever får 10 % rabatt ved deltakelse på sitt 2. og 3. dressurkurs
   Alle elever får 15 % rabatt ved deltakelse på flere enn 3. dressurkurs
   rabattene har livstidsgaranti og kan benyttes akkurat når du selv ønsker.

   Klager:
   Ved eventuelle klager eller misnøye med kursinnholdet eller instruktør/kurs så ønsker vi at det gis beskjed om dette så raskt som mulig.

   Alle klager behandles seriøst, men dette forutsetter at du har gjennomført og vært til stede på minst tre kurskvelder.
   Vi vil alltid ta imot konstruktiv kritikk og endre på ting vi kan gjøre bedre.

   Alle på kursene får ett evaluerings skjema siste kurskveld på kundeservice, teori, kursinnhold, instruktøren, instruksjonsmetoder m.m.
   Dette er en anonym evaluering av Hund i sentrum.

   Velkommen til oss!
   Ikke nøl med å ta kontakt dersom du har spørsmål eller ønsker å melde deg på kurs. Alle henvendelser får en rask tilbakemelding med standard informasjon om  akkurat det kurset dere ønsker å være med på.

   Alle nye og gamle elever vil få tilsendt nyhetsbrev fra oss på e-post.

   Vennlig hilsen
   Nina Heiborg

   Hund i Sentrum